Falkenberg knep Grand Prixguldet

Falkenberg bärgade guld tryggt efter en mycket övertygande seger i finalen mot Hylte/Halmstad i tre raka set (14-25, 16-25, 20-25).

Första och andra set var en och samma historia, då Falkenberg mönstrade ett klart bättre spel än Hylte/Halmstad i båda seten. MVP Dardan Lushtakus lekfulla passningar skar hål i Hylte/Halmstads block och försvar, samtidigt som Falkenberg i övrigt utförde alla moment med bravur. 14-25 och 16-25 i respektive set och Falkenberg hade ytterst goda möjligheter att bärga guldet i tredje set.

Hylte/Halmstad vaknade till liv i tredje set men deras stora spelare Luna fick det plötsligt svårt och det är något som gjorde det svårt att bärga setet. MVP Dalton Ammerman gjorde det han kunde men Hylte/Halmstad räckte inte till idag. Istället vann Falkenberg med trygga 20-25 och givet det oklanderliga spel de bjöd på är det bara att bocka och buga.

– Jag är nöjd med min insats, och samspelet med Darryl Shank fungerade väldigt bra och egentligen borde han ha fått MVP, säger Dardan Lushtaku. Väldigt kul att få vinna mitt första Grand Prix-guld efter att ha bärgat ett par andra titlar men inte denna.

Johan Eriksson från Falkenberg ska även han ha erkännande för en berömlig insats i baklinjen, han beredde vägen för sina medspelare gång på gång – och tog samtidigt ett stort ansvar vad gäller att hålla lagets energinivå. Nu har Falkenberg vunnit de två senaste mötena över Hylte/Halmstad och våren kommer onekligen bli spännande i toppen. Grattis Falkenberg!

Matchstatistik