Engelholm och Norsjö UGP-mästare 2018

Engelholms VS och Norsjö VBK. Där har ni 2018 års guldmedaljörer i Ungomens GP på flick- respektive pojksidan.

Norsjö var först ut att säkra den prestigefulla titeln. Engelholms VS stod för motståndet i den actionfyllda finalen som avgjordes i två raka set. Norsjö följde upp en tajt inledande akt (seger, 26-24) med att växla upp tempot ytterligare i den andra. 25-10 talar sitt tydliga språk.
– Det känns hur bra som helst. Vi förlorade mot Sollentuna i finalen förra året, så det här var en revansch för vår del, konstaterar passaren Joel Andersson.

Foto: falkenbergsbild.se

Foto: falkenbergsbild.se

Finalförlust för Engelholm på pojksidan, alltså. På flicksidan blev däremot guldjubel för skåningarna. Sollentuna VK radade upp på andra sidan nätet i finalen och bjöd verkligen upp till dans. Matchen, som var en av UGP mest välspelade och nervkittlande, gick hela vägen till tre set. Väl där var det som bekant EVS som var starkast. Segersiffrorna skrevs till 22-25, 25-15, 15-8.
– Fantastiskt kul! Vi har några tongivande spelare som är iväg med U19-landslaget till Ukraina, så med tanke på det känns det riktigt starkt och bra att vi lyckas ta hem det här, säger EVS-spikern Matilda Ekholm, som utsågs till matchens lirare.

PRISPALL – Ungdomens GP
Flickor: 1. Engelholms VS, 2. Sollentuna VK, 3. Lindesberg VBK.
Pojkar: 1. Norsjö VBK, 2. Engelholms VS, 3. Habo Wolley.
Samtliga resultat finns tillgängliga via den här länken!

Foto: falkenbergsbild.se

Foto: falkenbergsbild.se

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Herman Sewelén