Engelholm går för att försvara guldet

Engelholm tar sig till final för att försvara guldet efter en 3-1-vinst mot Örebro. Setsiffrorna skrevs till 20-25, 26-24, 25-16, 25-13.

Matchen startade explosivt och det märktes att båda lagen var taggade på att vinna. Örebro öppnade starkast och satte taktpinnen för setet. Engelholm spelade bättre för varje boll som gick men kom inte riktigt ikapp och setet avslutades med vinst till Örebro via 25-20.

Andra setet öppnade Örebro lika starkt som det första, varpå de fick ett försprång som de tog med sig långt in i setet. Sakta men säkert kom dock Engelholm tillbaka och tog sig både ikapp, förbi och hela vägen till setseger 26-24.

I tredje och fjärde set var det Engelholm som började starkt. De släppte inte riktigt in Örebro i något av seten, utan kunde ta hem det med 25-16 respektive 25-13. Laget har därmed chans att säkra fjärde raka GP-titeln.

–  De två första seten så kommer vi inte riktigt upp i nivå, vi saknar glädjen i vårt spel. Men allt eftersom matchen går så får vi tillbaka energin och vi går för att vinna bollarna i anfall och serven, säger Tilde Thun.

Tilde anslöt till Engelholms trupp bara några timmar innan matchstart efter att ha kommit hem från U19-EM-kvalet och trots en lång resa från Tjerkasy i Ukraina så märktes det inte på planen energimässigt.

Diana Lundvall blickar framåt efter matchen och hyllar ändå delar av Örebros spel. Så här säger hon om matchen:
– Vi öppnar väldigt starkt och har mycket energi. Sen så känns det som om vi inte riktigt orkar resten av matchen, även fast vi gör bra saker. Nu gäller det bara att blicka framåt och ta morgondagens match!

Söndagens finalmatch startar 16:00. Ännu en gång står ärkerivalen Hylte/Halmstad för motståndet. H/H besegrade Lindesberg i tre raka set tidigare under dagen.

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Spelscheman & resultat
Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80