Engelholm försvarar guldet!

Ett starkt Engelholm spelar hem GP-titeln till Skåne för fjärde året i följd efter en oklanderlig prestation mot Hylte/Halmstad. 3-0 i set och 25-22, 25-13, 25-11 talar sitt tydliga språk.

Första set startade med fart och det såg ut att bli en hård fight mellan lagen, som höll jämn nivå med varandra. Engelholm var dock snäppet vassare, lyckades rycka och spelade hem det första setet med 25-20. I det andra setet tog EVS tag i taktpinnen direkt och fick en stor ledning som de höll hela vägen till setledning 2-0, mycket tack vare sitt effektiva servande och block/försvar (25-13). Siffrorna skrevs till 25-13 fördel skåningarna. Tredje setet påminde till stor del om det andra setet, då Engelholms servande blev för tufft för Hylte/Halmstad som fick se sig besegrade med 3-0 i set efter förlust med 25-11.

”Det känns sjukt!”

För den som såg finalen var det svårt att undgå att att Fanny Andersson drog ett stort lass till vinsten, framför allt i sitt servande:
– Det känns sjukt! Detta blir tredje året i rad som jag får vara med och spela hem guldet. Vårt servande idag är verkligen bra och vi pressar bort dem från nät. Vi spelar som ett lag, det är det som avgör, säger guldmedaljören efter matchen.

Hylte/Halmstads coach Tony Westman:
– Jag tycker ändå att vi gör ett helt okej första set. Vi behöver bara göra några justeringar inför att vi ska gå in på plan till det andra, men sen vet jag inte riktigt vad som händer. Engelholm ger oss problem med sina servar vilket gör det svårare för oss i anfallsspelet. Sen känns det inte riktigt som någon i vårt lag stiger fram och tar ledarrollen när det behövs som mest.

Tidigare under dagen spelade Falkenbergs VBK hem bronset på herrsidan. Sollentuna VK besegrades i tre raka set. Örebro Volley säkrade i sin tur bronset på damsidan efter 3-0 mot länsrivalen Lindesberg. Segrare på herrsidan blev regerande svenska mästarna Linköpings VC, som besegrade Hylte/Halmstad i en stentuff och actionfylld fyrsetare.

Foto: falkenbergsbild.se
Text: Benjamin Engström

Resultat
09:00 – Bronsmatch herrar: Sollentuna 0-3 Falkenberg
11:30 – Bronsmatch damer: Lindesberg 0-3 Örebro
14:30 – Finalmatch herrar: Hylte/Halmstad 1-3 Linköping
16:30 – Finalmatch damer: Hylte/Halmstad 0-3 Engelholm

Spelscheman och resultat från samtliga turneringar som avgörs under GP-helgen rapporteras via nedanstående länkar:
Ungdomens GP
Veteran-SM: Damer 35+Herrar 35+Herrar 50+
Senior-GP – damer,
Senior-GP – herrar

FAKTA – Grand Prix
Var? Fyrishov
När? 13-14 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80