Anmäl lag till Veteran-SM!

2019 års upplaga av Veteran-SM avgörs 19-20 januari i Uppsala. Lag som vill delta kan nu anmäla sig!

För fjärde året i följd arrangeras GP-helgen i Uppsalas arenakomplex Fyrishov. Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Här trängs Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott för hela livet.

– Grand Prix är en mötesplats där relationer och kontakter skapas, återupptas och förstärks. Alla på plats inspireras av varandra och är en del av en större helhet, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleyevent AB (Sveab).

De fyra dam- respektive herrlag i Elitserien som rankar högst efter halva grundserien kvalificerar sig för Senior-GP. I Ungdoms-GP är det i sin tur de sex bäst placerade lagen från 2018 års upplaga av Ungdoms-SM som gör upp om guldet. Till Veteran-SM är det fritt fram för alla över 35 år att anmäla sig och sitt lag.

Samla gamla laget – utmana ”rivalerna”

Veteran-SM består av totalt fyra tävlingsklasser. 35+ dam och herr samt 50+ dam och herr.
– Veteran-communityn är mycket betydelsefull. Vi vill behålla våra äldre spelare längre upp i åldrarna och erbjuda dem möjligheter att fortsätta utöva volleyboll. Av det följer massvis av positiva effekter – både för utövarna själva och för rörelsen i sin helhet, säger Martin Kihlström, nationell förbundeschef på Svenska Volleybollförbundet.

Lag som vill delta i Veteran-SM kan nu anmäla sig via den här sidan! Sista anmälningsdag är torsdagen den 10 januari, kl. 12:00.
– Vi önskar alla välkomna till volleybollfesten i Uppsala. De som har åldern inne bör samla ihop sina gamla lag och anmäla sig till Veteran-SM. Tänk att få teama upp med sina före detta lagkamrater och utmana sina gamla ”rivaler”. Det kan verkligen bli en härlig återförening, säger Jakob Birgersson.

Foto: Robert Boman

LÄNKAR
Officiellt evenemang
Anmäl lag!
Mer information om Veteran-SM

Prispall 2018
D35+
Guld: Vallentuna Vets
Silver: Sollentuna Retro
Brons: Rutin

H35+
Guld: Östersund Volley
Silver: Team Valla
Brons: Lidingö SK

H50+
Guld: Bromma XO
Silver: Lunds VK
Brons: Teknikum Old Stars