Allt du behöver veta inför GP 2020

Helgen 18-19 januari arrangeras 2020 års upplaga av volleybollfesten och mötesplatsen Grand Prix i Fyrishov, Uppsala. Nedan har vi samlat nyttig info för den som ska besöka, delta i eller på annat sätt följa evenemanget.

Fakta: Grand Prix 2020
Var? 
Fyrishov
När? 18-19 januari
Turneringar: Senior-GP, Ungdomens GP, Veteran-SM.
Arrangör: Uppsala VBS
GP i siffror: Ca 500 spelare och ledare, ca 100 funktionärer, ett tiotal officiella möten och kurser med över 100 deltagare.

Inträde
Alla som besöker Fyrishov och Grand Prix (Senior Grand Prix, Ungdoms-GP eller Veteran-SM) 2020 betalar inträde. Biljetter säljs på plats och du kan betala med kort eller Swish. Den som löser biljett får ett ”åkband” som ger tillgång till att se alla volleybollattraktioner som GP har att erbjuda: Ungdoms-GP, Veteran-SM och samtliga åtta Senior-GP-matcher där Sveriges bästa elitserielag gör upp om GP-titeln.

Biljettpriser
– Dagsbiljett barn/ungdom (4-17 år) – 30 kr
– Dagsbiljett vuxen – 60 kr
– Helgbiljett barn/ungdom (4-17 år) – 50 kr
– Helgbiljett vuxen – 100 kr

Resultat och spelscheman
Via nedanstående länkar rapporteras resultat och spelscheman från var och en av GP-turneringarna:
Senior Grand Prix – dam
Senior Grand Prix – herr
Ungdoms-GP – flickor
Ungdoms-GP – pojkar
Veteran-SM – alla klasser

Livesändningar
Tycker du precis som vi att volleyboll är världens bästa TV-sport? Då har du hittat rätt! Samtliga åtta Senior Grand Prix-matcher livesänds i samarbete med Sportsground. Vi har TV-paket som passar alla typer av tittare. Läs mer om paketen via den här sidan och hitta det som passar dig!

Ungdomens GP sänds i sin tur via Svenska Volleybollförbundets officiella Youtubekanal!

Hitta till GP-festen
Med lokalbuss från Uppsala Centralstation
Buss 10 (mot Librobäck). Se www.ul.se för mer info.

Med bil
Från E4 ta avfart 188 och kör mot Uppsala, följ skyltarna. Från övriga infarter finns det tydliga skyltar. Läs mer här >>.

GPS:
Adress: Idrottsgatan 2
WGS84: Lat 59,872 eller 59.52.286 (grader, minuter, sekunder). Long: 17,623 eller 17,37,146 (grader, minuter, sekunder)
RT90: x:6640510 Y:1601600

Med tåg
Fyrishov ligger cirka en kilometer norr om Uppsala Centralstation och Resecentrum. Enklast är att ta lokalbussen eller taxi från stationen.

Till fots eller på cykel
Fyrishov ligger inom promenad- och cykelavstånd från Uppsala centrum. Det går en promenad-/cykelväg längs Fyrisån hela vägen, det tar ungefär 20 minuter att gå.

Lokaltrafik
Länk till Upplands Lokaltrafik

Lunch och middag
Många spelare och andra deltagare har beställt lunch och middag, info om detta har gått ut till respektive lag. För besökare finns möjlighet att köpa lunch och middag i Fyrishovs restaurang som ligger vid badentrén.

Parkering
Fyrishovs parkering kostar 80 kr/dag. Observera att ingången från å-sidan stänger något tidigare på kvällen, så parkera på ”torg-sidan” om ni vet att ni kommer vara på plats fram till sista timmen på kvällen.

Åsiktstorget
Under 2020 års upplaga av Grand Prix arrangeras Åsiktstorget, som blir ett forum för arbetet med den nya verksamhetsinriktningen. Åsiktstorget erbjuder GP-besökaren insyn i arbetsprocessen samt möjligheten att komma med inspel och förslag.

Massage
En nyhet till GP 2020 är att Björks friskvård kommer finnas på plats hela helgen och erbjuda gratis massage till samtliga spelare. Peter Björk driver företaget tillsammans med sin fru och är mannen som står vid bänken. Med flera års erfarenhet som massör vid både elitserievolleyboll och andra idrottsevenemang i Uppsala kommer Peter göra underverk för såväl stela veterankroppar som elitserielagens stjärnor. Tidsbokning sker vid behandlingsrummet som finns beläget i korridoren utanför A-hallen. Först till kvarn!

Äventyrsbad
Om du lyckas slita dig från all härlig volleyboll och vill ta ett dopp i ett av Sveriges största äventyrsbad kan du som har ackrediteringskort få rabatterat inträde, 62 kr, till badet.

Rapportering och sociala medier
Under helgen rapporterar Grand Prix-redaktionen löpande på grandprixvolleyboll.se och via Svensk volleybolls kanaler på sociala medier. Kolla in Facebooksidan och Instagramkontot (@svenskvolleyboll). Använd #grandprixvolleyboll, #seniorgrandprix, #ungdomensgp, #veteransmvolleyboll, #svenskvolleyboll, #grandprixvolleycamp. Sist men inte minst… Du har väl inte missat det officiella Facebookevenemanget?

Incheckning för deltagande lag
Samtliga elit-, veteran- och ungdomslag hämtar ut ackrediteringskort och matbiljetter i entrédisken, vid evenemangsentrén (ej badhuset). Samtliga kort och biljetter till laget delas ut samtidigt. Incheckning kan göras på fredag 18.00-22.00 och från 07.30 på lördagen.

Pressackreditering
För att som journalist och fotograf kunna bevaka Grand Prix fullt ut behövs en ackreditering eftersom det är begränsad access på vissa delar av arenan. Kontakta pressansvarig Herman Sewelén för att ansöka om ackreditering. Skicka ett mejl till herman.sewelen@volleyboll.se med namn, uppdragsgivare samt dina kontaktuppgifter.

Kontakt
Allmänna frågor: info@volleyboll.se
Jakob Birgersson, projektledare, 073-630 65 52
Adrian Norrby, vice projektledare, 070-494 89 21
Herman Sewelén, kommunikatör, 073-8392849