20 000 till volleybollungdomar genom Svenska Spels Hejapris

Under helgens Grand Prix tampades några av landets bästa volleybollag om ära, titlar och Europacupplatser. Till fyra utvalda spelare delades även ett Hejapris ut i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse.

Projektet drivs gemensamt av Svenska Spel, Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden med målet att sänka trösklarna för att fler ska komma i rörelse genom idrotten.

Under lördagens GP-semifinaler valde Volleybollförbundet ut fyra spelare som mottagare av Hejapriset. Spelarna valdes ut för hur de bidrog med positiv energi och ett sportsligt beteende gentemot domare, motståndare och funktionärer.

Spelarna fick 5 000 kronor vardera att donera till valfri volleybollklubbs barn och ungdomsverksamhet.

Isabelle Falck, Sollentuna VK. Foto: Robert Boman

– Jag väljer min förening, Sollentuna Volleybollklubb! Det är här jag började spela volleyboll och klubben har verkligen gett mig chansen att utvecklas både på och utanför planen. Det känns som en självklarhet att ge tillbaka föreningen, säger Isabelle Falck, center i Sollentuna VK.

Ewelina Granberg, Örebro Volley. Foto: Robert Boman

– Jag ger till Stöcke IF, min moderklubb, som bedriver jättebra verksamhet för barn och ungdomar. Föreningen har duktiga ledare – fina människor som får allt att gå runt. De försöker verkligen skapa något bra och göra barn och ungdomar positivt motiverade till idrott, säger Örebros vänsterspiker Ewelina Granberg som mottog Hejapriset efter semifinalen mot Engelholms VS.

Filip Bratic, Habo Wolley. Foto: Robert Boman

– Det här var mitt första Grand Prix och det var sjukt roligt. Kul också att tilldelas Hejapriset. Jag är fostrad i Habo, men väljer i det här fallet att skänka pengarna till en annan förening. Vi har redan väldigt bra barn- och ungdomsverksamhet i Habo, och jag tänker därför att de här pengarna kan göra större nytta hos andra. Jag donerar till KFUM Jönköping Volley, en närbelägen förening som vi samarbetar med och som dragit igång verksamhet för både flickor och pojkar. De har en bra organisation som kommer förvalta det här tillskottet väl. På sikt tror jag deras verksamhet kan växa sig stor och stark. Kanske kan det här bidraget ge en extra ”push”?! Jönköping är en stor stad med gott om barn och ungdomar som skulle kunna få glädje av att börja spela volleyboll, säger passaren Filip Bratic, Hejaprisvinnare i Habo Wolley.

Lucas Nordström, Sollentuna VK. Foto: Robert Boman

– Jag tog verkligen en funderare och kollade runt ordenligt innan jag tog ett beslut. Det kändes som en viktig, symbolisk grej att ge pengarna till en förening med bra barn- och ungdomsverksamhet, och då landade det ändå i att jag vill ge det här till min egen klubb, Sollentuna. Jag vet hur extremt mycket energi, tid och engagemang som läggs på barnen och ungdomarna, och hur genomtänkt föreningen arbetar med det, säger Lucas Nordström, libero, Sollentuna VK.

Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet:
– Väldigt roligt att de här föreningarna får ett extra bidrag till verksamheten, speciellt i dessa utmanande tider. Det är viktiga pengar till föreningar som sätter sin omgivning i rörelse och som bidrar med mycket positivt lokalt i samhället.